Billy 70 år

Billy-serien fyller 70 år!

04.09.2020

Hurra for en syttiåring som ikke vil dimme! Tegneserien Billy feirer 70 år den 4. september i år. Helt siden Mort Walker publiserte sine første striper tilbake i 1950, har soldatene i Sumpleiren aldri sett seg tilbake: Humoren skal forsvares!

– Billy er på mange måter serien alle kan (og burde like), den har en karakter alle vil kjenne seg igjen i – den late, den smarte, den sinte, den dumme osv – og den gir deg en veldig øyeblikkelig og lun humrehumor som alltid er tilgjengelig. Veldig lett å like, rett og slett, sier redaktør Jo H. Masdalen i Egmont. 

Billy-bladet, som feirer 50 år neste år, har gjennom hele året feiret Billy-seriens 70-årsjubileum og kroner nå hyllesten med en stor Billy-spesial på 100 sider. Bladets norske Billy-tegner, Sam Klein, har tegnet seg gjennom hele Billy-historien i et utrolig tidsreise-eventyr. En historie han selv lærte mye av å tegne, da han måtte fotfølge seriemester Mort Walkers mange stilskifter opp gjennom årene. 

Fortsatt til tjeneste 
– Mange fryktet at det ville bli naturlig å dimme Billy da seriepappa Mort Walker døde tilbake i 2018. Men Billy, og ikke minst seriens fantastiske norske fans, ville det ikke slik. Nå i 2020, i anledning serien syttiårsdag, synes vi det var på sin plass å feire litt med et stort spesialnummer som inneholder alt fra håndplukkede striper gjennom 70 år, til nytegnet moro og hyllester fra serietegnere i inn- og utland, kan redaktøren fortelle.

Faktisk har bladet de to siste årene økt i opplag, mye takket være bladets to skandinaviske tegnere Henrik Rehr og Sam Klein og deres kreative historiefortelling. Men også takket være et fantastisk godt samarbeid med Walker-familien, som fortsatt ivaretar humorarven etter Mort Walker. 

Tar opp arven
– Det er med ydmykhet, stolthet og bittelitt ærefrykt at jeg viderefører arven fra Mort Walker (og hele Walker-dynastiet). Walker er en kjempe som har banet vei for tegneseriekunsten, og jeg er bare en av utallige tegnere som følger etter i hans enorme fotspor, sier Sam Klein, vår egen Billy-tegner. 

Billy bladet har underholdt Billy-leserne i 49 år. Første blad kom nemlig i 1971. Det kommer ut 18 Billy-blader. 2 spesialutgivlser, 1 seriepocket og 4 kronologiske bøker i 2020. 

Sjekk ut disse tegneseriene fra Egmont:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374