Malin Falch

Bestselgerforfatter klar med ny Nordlys-bok!

30.10.2022

Malin Falchs Nordlys-serie har herjet på bestselgerlistene helt siden den første boken kom ut i 2018. Bokserien er trykket i nærmere 300 tusen eksemplarer i Norge og er blitt solgt til 10 land. Med et førsteopplag på hele 25 000 bøker lanseres i dag den sjette boken i serien.

- Malin Falchs forfatterskap har bevist at gode og episke tegneserier virkelig er noe barn fortsatt elsker. Hennes suksess har inspirert andre til å skape og utgi sine egne fantasy-univers. Resultatet er at vi på kort tid har en ny generasjon av tegneserieskapere som skaper lesemagi både for norske barn, men også stadig mer for unge lesere i det store utland, sier redaksjonssjef i Egmont, Tonje Tornes. 

Barn logger av skjermen
Nordlys-serien er inspirert av norrøn mytologi, Kittelsen, Asbjørnsen & Moe, Disney og japansk manga/anime. Med stor visuell kraft drar Malin Falch leserne inn i en magisk og visuell historie, med bakgrunn fra vår nordiske natur, men med fabeldyr, orakler og vikinger som igangsetter av konfliktene.
En av dem som har latt seg begeistre av Falchs univers er den svenske redaktøren Mattias Mattsson:
– Nordlys – eller Norrsken som bokserien heter på svensk – er et fantastisk fartsfylt eventyr med magi, vennskap og troverdige karakterer som trollbinder og fanger leserne. Bøkene får barn til å selv logge seg av en skjerm for å sette seg ned og lese, sier Mattsson.

Fulgte drømmen
Serieskaper Malin Falch (f. 1993) kommer fra Trondheim. Som 19-åring dro hun til USA for å utdanne seg ved det prestisjetunge Academy of Art University i San Fransisco. Der vant hun tre studentpriser; for beste design, beste animasjon og beste bakgrunnsdesign.
Falch jobbet deretter en periode for spilldesignselskapet Zynga Inc. i Silicon Valley, men sa opp jobben for å flytte til Norge og følge drømmen om å skape sitt egent tegneserieunivers.

Reisen er ikke over
Etter å ha levert to Nordlys-bøker på ett år skal Falch nå ta seg en liten pause. Den flinke kunstneren som nå også er aktuell i realityserien Love IRL på TV Norge/Discovery, blir likevel ikke arbeidsledig med det første.
– Jeg skal lage en bok om Lotta – om hvordan hun hadde det før hun møter Espen og Sonja i Nordlys-bøkene. Og så skal jeg i gang med neste saga fra Nordlys-universet, og det gleder jeg meg veldig til, sier Falch.

Den sjette boken i Nordlys-serien – Portaltreet del 2 – lanseres i dag. Boken om Lotta kommer ut høsten 2023, mens den neste historien om Sonja og nordlyset blir mest sannsynlig lansert i 2024.

Om Nordlys-serien 
Bokserien Nordlys er en portal-fantasy med røtter i norsk folketro. Sammen med Sonja tar serieskaper Malin Falch leserne med på en spennende reise til det eventyrlige Norge.

Sonja får en natt besøk av en fremmed gutt, som virker merkelig kjent. Han er fra et magisk rike og tar Sonja med seg. Sammen reiser de på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe av det vi kjenner, men som likevel finnes i alle som har sett nordlyset.

* Fjerde bok i Nordlys-serien – Trollriket – var den mest solgte barne- og ungdomsboken i 2021. 
* Med Nordlys-serien ble det etablert en ny genre: Nordic Manga
* Rettighetene til serien er foreløpig solgt til Sverige, Danmark, Island, Finland, Nord-Makedonia, Bulgaria, Romania, Polen, Tyskland og Slovakia.
* Nordisk Film kjøpte filmrettighetene i 2019.
* Bok seks i serien – Portaltreet del 2 – utkommer i oktober 2022 og avslutter den første sagaen i Nordlys-serien.

Vinner av Arks barnebokpris: 2018

Vinner av Kulturdepartementets pris: 2019

Sikre deg alle bøkene i serien:

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374