Arkin rett

Arkin: En bokserie om utenforskap skal lære gutter å snakke mer om følelser!

20.04.2021

En ny bokserie fra Egmont Kids skrevet og tegnet av H. L. Phoenix har som mål å lære gutter å snakke mer om hvordan de har det. Men virkemidlene for å oppnå dette er noe unikt ...

Arkin: Lysets vokter er en tegneserie, en portalfantasy-serie, og en bok der det visuelle betyr uendelig mye for historien!
– Alle disse faktorene er uvanlige virkemidler når det kommer til historiefortelling om utenforskap og ensomhet. Men vi har full tro på at nettopp historien om Arkin vil snakke til både dem som føler seg utenfor, og til dem som setter andre utenfor, sier redaktør i Egmont Kids, Tonje Tornes.

Trekker linjer til Astrid Lindgren
Det er planlagt 4 bøker om Arkin, og hans reise fra å være en usynliggjort ung gutt, full av savn, til å bli dette magiske som tittelen spiller på, nemlig en «Lysets vokter».

– Første gang jeg fikk manuset i fanget – et manus som var skrevet for alle de fire bøkene – så tenkte jeg på Astrid Lindgren. For dette er også en historie der magi brukes for å fram det som slett ikke er greit i noen barns og unges liv. Jeg fikk helt gåsehud etter endt lesning, og gleder meg vilt til å vise verden hele denne bokserien, sier Tornes.

Hun var ikke alene om sin begeistring, redaksjonssjef Tormod Løkling sier følgende om Arkin:
–  Vanligvis ville vi nok forlaget vært skeptisk om første bok i en serie spente opp et så stort lerret som Arkin, men når tegneren har høyere arbeidsmoral enn en japansk aksjemegler – og mye bedre fantasi – så er det bare å gi seg over. Her er det magi, sårbarhet, eventyr, verdensbygging – og en enorm og ustoppelig gjennomføringskraft.

Kampen inne i oss alle
H. L. Phoenix (1982) er et alias for Helge Lee som har jobbet med Arkin i over 8 år, og som nå daglig sitter foran tegnebrettet for å gjøre historien om til fire vakre og suggererende tegneseriebøker.
– Jeg elsker å skrive om kampen mellom det gode og det onde. Kanskje særlig når den viktigste kampen foregår inne i oss selv, sier forfatteren som allerede er satt ut av mottakelsen av bok 1.

Etter en snau måned i handelen har det rent inn med tilbakemeldinger både fra barn og fra voksne lesere. Innboksen fylles med tilbakemeldinger, der de sterkeste har vært fra barn som selv har mistet, eller kommer til å miste et kjært familiemedlem.

Skryt fra andre kunstnere
Også andre forfattere og tegnere har latt seg imponere. Fantasy-dronningen Siri Pettersen sa følgende etter endt lesning av bok 1:
– Nydelig. Full av håp. En visuelt fengslende drøm med hjertet på utsiden.
Mens tegner Lisa Aisato lot seg imponere over tegnekunnskapene:
– En imponerende visuell fortelling. Med spennende perspektiver, god dynamikk og imponerende fargebruk er H.L. Phoenix en strålende forteller.
Norsklærer Ann Hilde Bolstad gikk ut på Instagram og skrev et panegyrisk innlegg om hvordan denne boken ville treffe unge lesere: Hun skrev: «Dette er en bok om tro, håp og mot. Intet mindre!»
– Disse første lesningene og tilbakemeldingene er utrolig inspirerende å få! Det viser at H. L. Phoenix har truffet en nerve hos flere. Og det er jeg sikker på at han kommer til å fortsette med, sier Tornes.

Phoenix
H. L. Phoenix (1982) har alltid elsket å tegne, finne på historier og skape ting. Og han påpeker at med en illustrert bokserie så kan han gjøre alle tre tingene i samme prosjekt! Han har en utrettelig lidenskap, og det er å skape historier som inneholder magi, fantasi og episke hendelser.

Sjekk ut våre mange visuelle barnebøker!

For mer informasjon ta kontakt med:

Redaktør Tonje Tornes

Tonje Tornes

Pressekontakt KIDS/Redaktør

Email:
Phone:
+47 928 69 374